Beszerelésről információk

Az általunk kínált megoldás hosszú évekig biztosítja autója vízmentességét.

Az antennatalp tömítés beszerelése nem bonyolult, különösebb technikai jártasság nélkül egy 17-es villáskulccsal nagyjából 10-15perc alatt elvégezhető.
Az antennatalp cseréjéhez az antennát ki kell szerelni, a márkaszervízekben bevett eljárás, hogy az O gyűrűt is cserélik az antennatalppal együtt. Az antennatalp a kosztól és víztől hivatott védeni az O gyűrűt, míg utóbbi a teljes vízszigetelésért felel. Nem egyszer bontottunk gyári antennát, aminek az O gyűrűje vízköves volt, ne dőljünk be a „ráhúzós” tömítéseknek, ideig-óráig az is tömíteni fog, azonban mi a tartós munka hívei vagyunk. Az általunk kínált megoldás hosszú évekig biztosítja autója vízmentességét.
 
A beszerelés menete 5 lépésben

1. A tetőkárpit lebontása nem szükséges, minden esetben elég benyúlni alá, ehhez az ajtó körül fekvő kédergumi felső részét kell lehúzni.
-a. A következő lépésnél a 4 és 5ajtós típusoknál benyúlunk a kárpit alá, a kárpitot sokszor patentokkal vagy tépőzárral rögzítik a tetőhoz.
-b. A caravan és néhány egyterű típusnál a C oszlopok között lévő műanyag burkolóelemet kell levenni, ez patentokkal van rögzítve, néha nem adja könnyen magát, de ne aggódjunk, eltörni nem tudjuk.
2. Első lépésként érdemes kézzel kitapintani a kárpit alatt az anya helyét.
-a. Villáskulccsal óvatosan benyúlunk a kárpit alá, majd meglazítjuk az anyát.
-b. Caravan és egyterű típusoknál egyszerűbb a dolog, a műanyag takaróelem levétele után az anya jól látható.
3. Ezek után szükséges a csatlakozó széthúzása, ezeket gyárilag egy szivacsba csomagolják, legtöbbször mire az antennatalp csreérett lesz, ez a szivacs már szétmállott. A csatlakozón van egy bepattanó fül, ezt kell enyhén kifeszíteni, majd könnyen szétcsúszik.
4. Takarítsuk le az antennát és a tető antennatalp alá eső részét. Az O gyűrűt cseréljük majd húzzuk rá az antennatalpat.
5. Tegyük a helyére az antennát és húzzuk meg a csavart majd tegyük vissza a kárpitot.

Bármely kérdés esetén kérje bizalommal munkatársaink segítségét!